Bespaar op je energierekening

Bespaar op je energierekening

Hihome kan helpen. Voordat je weet waar er besparing te halen valt is het belangrijk te weten wat apparaten verbruiken. Het oude gezegde ‘meten is weten’ is nu super actueel. 

Hoge energieprijzen

Er lijkt geen ontkomen aan, stijgende prijzen voor gas en elektriciteit. Het is vaak het gesprek van de dag en mensen maken zich zorgen over de toenemende kosten. Vaak extreem!

Dat de prijs voor onze energie snel zal dalen is een ijdele hoop, zo lijkt het. Wat kunnen we eraan doen? Zuinig zijn en besparen is de verstandigste keuze.

Hihome kan helpen. Voordat je weet waar er besparing te halen valt is het belangrijk te weten wat apparaten verbruiken. Het oude gezegde ‘meten is weten’ is nu super actueel. 

Elektriciteit

Met een Hihome Slimme stekker of stekkerblok kun je precies zien wat een apparaat of een reeks apparaten gebruiken. Vaak leidt dit tot verrassende ontdekkingen.

Een voorbeeld:

Wist je dat een A+++ warmtepompdroger zo’n 60-70% energiezuiniger is dat een ‘oude’. Meet het en je weet het. Met een Hihome Slimme stekker met energiemeting kom je erachter.

Ook de pomp van je vloerverwarming kan wel 60 tot 90 watt gebruiken. 90 watt per uur! En dat 365 dagen per jaar. Dat komt dan uit op 790 kWh per jaar! Besparen kan eenvoudig door de pomp te vervangen voor een energiezuinige moderne versie. Besparing tot wel 80% mogelijk. Maar ook kun je ervoor kiezen (als je CV-systeem het toestaat) om de pomp ’s zomers en in voor-/najaar uit te schakelen. En dan is om te voorkomen dat de pomp vast komt te zitten, het raadzaam om deze dagelijks een 15 minuten te laten draaien. Dat kan simpel met een Slimme Stekker van Hihome. Stel een schema in en klaar ben je. 

 “ Sommetje; Als je de vloerverwarmingspomp 4 maanden uitschakelt, juni t/m september, dan bespaar je snel zo’n 250 kWh. Dat is tegen een prijs van € 0,45/kWh een besparing van € 112,50. Die slimme stekker heb je er binnen een maand uit!”

Wist je dat veel apparaten in stand-by modus nog veel energie verbruiken? Alleen als je het meet, weet je het. Sommige Smart TV’s en mediaboxen verbruiken ongemerkt 15-20 watt. Dat is bijna 0,5 kWh per dag zonder dat het merkt. Vaak kun je in de instellingen van deze apparaten een ECO stand selecteren waardoor een ‘deep-sleep’ geactiveerd wordt. Hoe kom je erachter? Meten!

Gebruik een Hihome Slimme Stekker met energiemeter om de sluipverbruikers in je huis te vinden en begin met besparen. De kleine investering en moeite verdienen zich snel terug.

Verwarmen

Veel huishoudens stoken (nog) op gas. Moderne CV-ketels zijn best zuinig maar met de huidige gasprijzen lijkt het onbetaalbaar te worden. Besparen is de enige weg en dat kan best makkelijk. Met een Hihome Smart Radiator Thermostaat (TRV) kun je eenvoudig voorkomen dat een radiator onnodig aan staat. Veel verwarmingssystemen werken met een zg. Stooklijn. De temperatuur van het CV-water past zich aan de hand van de buitentemperatuur aan. Op zich heel efficiënt maar als de radiatoren dan gewoon ‘open’ staan als je niet thuis bent, dan stook je feitelijk voor niets.

Dit is op te lossen door o.a. een Slimme Radiator Thermostaat te gebruiken. Hiermee stel je eenvoudig met de Hihome App een gewenst schema in. Gaan de kinderen naar school? Dan kan de radiator op hun kamer omlaag. Woensdagmiddag vrij, dan dus eerder omhoog. En als je het echt slim wilt maken kun je met een bewegingssensor het helemaal superintelligent maken, dan gaat de verwarming alleen aan als je er bent.

Verlichting

Met een slimme LED lamp kun je naast een sfeer die bij het moment van de dag past, ook besparen. Waarom zouden lampen onnodig branden? Stel slimme schema’s is, dim de verlichting op momenten dat je niet in een ruimte bent, zonder verlies van comfort en veiligheid. 

Is het nodig dat je buitenlamp altijd aan staat als het donker is? 

Of gebruik de automatische in-of uitschakeling op basis van de dagelijks veranderende tijdstippen van zonsopgang en ondergang. Allemaal eenvoudig in te stellen met de Hihome App, voor een enkele of meerdere lampen tegelijk.

Minder verbruiken is de beste weg om de hoge prijzen te lijf te gaan, maar dan wel met zo min mogelijk verlies aan comfort. Hihome helpt je besparen. 

Besparen begint gelijk als je met kortingscode “Smart10” nu 10% korting krijgt op je aankoop via www.hihome.eu