Hoe een lader uitschakelen als het laden klaar is

Hoe een lader uitschakelen als het laden klaar is

Lezen Hoe een lader uitschakelen als het laden klaar is 2 minuten Volgende Gebruikmaken van een Zigbee sensor om slimme automatiseringen te triggeren

Veel mensen reizen tegenwoordig met een e-bike of elektrische scooter. De accutechnologie heeft veel vooruitgang geboekt, maar opladen is nog steeds nodig.

Als je het prettiger vindt om de oplader uit te schakelen wanneer deze klaar is met opladen, kan een Hihome Smart Plug uitkomst bieden.

Met de hieronder uitgelegde Smart Automation tonen we een voorbeeldopstelling om de oplader uit te schakelen wanneer het opladen 100% is.

Wat doet deze automatisering:

Je moet de Plug handmatig aanzetten (via knop, stem of App) wanneer je wilt beginnen met laden en je steekt de lader in de fiets of accu.

1. Zodra de lader start, kun je het stroomverbruik controleren door het tabblad Energie te selecteren. Je ziet dan het stroomverbruik op het moment van opladen. In dit voorbeeld is het 184Watt.

 

2. Stel de automatisering in door de volgende stap te volgen. Het doel is om de stekker uit te schakelen wanneer het stroomverbruik van de oplader te laag is, wat aangeeft dat het opladen is voltooid. Bij het opladen verbruikt de oplader in ons voorbeeld 184W. Daarom stellen we nu de drempel voor uitschakeling op 11,5W.

Tab Smart en dan "+" om een nieuwe automatisering toe te voegen. Selecteer "Als de apparaatstatus verandert".

 

3. Kies het apparaat dat u met deze automatisering wilt bedienen, in ons voorbeeld de Smart Plug. Ze uit de lijst kies je voor "power", omdat we de schakelaar willen activeren bij afgenomen stroomverbruik, omdat dit aangeeft dat het opladen is voltooid.

 

4. Vervolgens stellen we de stroomverbruikdrempel in die een volledige lading aangeeft, in ons voorbeeld stellen we de waarde in op "<" = lager dan 11,5W. (kan ook een lagere waarde hebben, probeer het gewoon). Volgende stap kiezen we voor "Run the device" en kiezen voor "Switch 1".

5. Selecteer "Uitschakelen" en voltooi de installatie van de automatisering.

  

6. Nu is de automatisering klaar voor gebruik. Je kunt het uiterlijk in de app wijzigen en de automatisering hernoemen wanneer je maar wilt.

Dit voorbeeld is gemaakt om je te laten zien hoe gemakkelijk het is om slimme automatisering te creëren.

Vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via e-mail: support@hihome.eu